Best serbian forum for anime...
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 FLCL (フリクリ, Furi Kuri, pronounced in North America as Fooly Cooly)

Go down 
AuthorMessage
Waatana-san
Junior Member
avatar

Posts : 178
Join date : 2010-04-26
Age : 23
Location : septicka jama

PostSubject: FLCL (フリクリ, Furi Kuri, pronounced in North America as Fooly Cooly)   Sun May 02, 2010 1:09 pm

"FLCL" ( japanski "Furi Kuri" ) je japanska anime humoristična ZF serija emitirana 2000. Serija je objavljena isključivo na video tržištu i ima samo 6 epizoda te je stekla kultni status zbog svoje surealne priče.

Radnja

Dječak Naota je pomalo depresivan otkada je njegov brat otišao u SAD. Jednog dana, dok je bio u društvu djevojčice Mamimi, je na Vespi stigla vanzemaljska žena Haruko koja ga je udarila bez ikakavog razloga sa gitarom po glavi. Naota je zadobio ogromnu kvrgu koja će se kasnije ispostaviti kao neka vrsta portala kroz prostor koji omogučuje da se objekti iz dalekog svemira mogu izvuči iz njegove glave. Haruko se pak zaposlila kod njegove kuće kao sobarica. Te večeri Naotina kvrga je narasla i iz nje je izašao ogromni robot koji se upleo u bitku sa mehaničkom rukom. To je sve u planu Haruko koja se bori protiv tajne organizacije Medical Mechanica kako bi spasila svijet, te ju stoga motre pukovnik Amarao i njegov pomočnik, poručnik Kitsurubami. Iako se roboti i dalje počinju pojavljivati iz njegove glave, Naota se s vremenom sprijatelji s Haruko...

[You must be registered and logged in to see this image.]

Kritike

"FLCL" je uglavnom bio hvaljen. Kritičari Kain i Soundchazer na siteu Animeacademy.com, pak, nisu se mogli složiti oko ocjenjivanja "FLCL-a". Kain je hvalio seriju i napisao: "Wow. Da, čuli ste me. Čak i izbirljivi anime ljubitelj poput mene može biti natjeran da bude fasciniran od jednog iznimnog animea. Ovo je jedan od njih...Dakle, što je FLCL? Serija je tako puno skrivenih poruka da je zbilja teško opisati je. Jedna velika tema koju sam ja uhvatio je konflikt u koji upadaju djeca kada odrastaju. Vjerujem da je sve namjerno postavljeno zavaravajuće kako bi svaki gledatelj mogao izvuči svoj zaključak. FLCL je sve što je Shin Seiki Evangelion trebao biti. Bravo, Gainax". Soundchazer je pak zaključio: "Na žalost, poput Evangeliona, i ovaj anime sumanuto skače svugdje te se ruga ideji o kohezivnoj priči. To bi funkcioniralo u animeima koji su epizodični po prirodi, no FLCL nije trebao biti jedan od njih. Stoga mi naučimo jako malo o likovima te je na kraju teško za mene brinuti se o njihovim situacijama jer nisam bio emotivno povezan s njima".

Kritičar Eric Gaede na siteu Themanime.org također nije hvalio seriju: "Kao da nesimpatični likovi nisu bili dovoljno loši, tu postoji čak i luda fizika i besmislenost do srži (zašto, o zašto je Gainax toliko opsjednut apokaliptičnim temama i "cool robotima"? Je li to trend?). A pretvoriti japansku punk sapunicu u sentai show na pola puta izgleda...pa...neodlučno! Kojoj vrsti publike je namijenjen ovaj show? Shouju ljubiteljima ili "da, pogledajmo nasilje i robote" ljubiteljima? Odlučite se! I na kraju, roboti koji izlaze iz krvge na nečijoj glavi??? (Jesu li oni ludi? Ili se animatori okreću drogi za inspiraciju?)"

---------------------------------------------------------------------------------------

ovo je jos jedan od onih must see anime-a... inace volim ove lude anime sa puno humora... da li je iko gledao i ako jeste neka podjeli sa nama svoje misljenje i da kritike... sve epizode mozete naci na YouTube-u sinhronizovane na engleski tako da nema potrebe da stavljam u download zonu ali ako nadjem sve dijelove sigurno cu postaviti da bi vam bio lakse da pronadjete sve epizode... OBAVEZNO POGLEDATI!!!
Back to top Go down
 
FLCL (フリクリ, Furi Kuri, pronounced in North America as Fooly Cooly)
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Furi
» Kuri Kuri no mi
» The New CAU Prime RPG Discussion/Sign Up Thread
» Kuri Lionheart
» Burial Forest

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Serbian Anime Forum :: ANIME DISCUSION :: Older Series-
Jump to: